وزیر خارجه ترکیه: تل‌آویو به دنبال اجرای «طرح اسرائیل بزرگ» است

وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرد که تل‌آویو به دنبال اجرای «طرح اسرائیل بزرگ» است و هرگز از اشغال سرزمین‌های بیشتر دست نخواهد کشید.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری شهاب، «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه شب گذشته (جمعه) با سخنرانی در کنفرانسی در اندیشکده روابط بین‌الملل در «رم»، پایتخت کشور ایتالیا تأکید کرد که تل‌آویو به دنبال اجرای «طرح اسرائیل بزرگ» است و هرگز دست از توسعه‌طلبی و اشغال سرزمین‌های بیشتر بر نخواهد داشت.

فیدان در این کنفرانس، پذیرش واقعیت موجود در نوار غزه و افشای جنایات رژیم صهیونیستی علیه بشریت را نخستین گام برای رسیدن به جهانی عادلانه خواند.

وی توضیح داد که غزه در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل قرار خواهد گرفت و «آزمونی برای جامعه بین‌المللی است تا میان واقعیت و دروغ تمایز قائل شود.»

فیدان تأکید کرد: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی می‌شود و حمایت صریح ایتالیا از این موضوع بیش از هر زمان دیگری اهمیت خواهد داشت.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به حمله ناکام رژیم اسرائیل به قطر بر بازتعریف امنیت منطقه‌ خلیج فارس تأکید کرد و گفت: کاملا واضح است وقتی موضوع درباره اسرائیل باشد، آمریکا امنیت را تضمین نخواهد کرد و این مسأله نگرانی بزرگی را در میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ایجاد می‌کند.

او بر لزوم فشار بر تل‌آویو و برنامه‌هایش در سوریه تأکید کرد و با اشاره به اهداف توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل خواهان تفرقه، پراکندگی و ضعف کشورهای همسایه است و نمی‌خواهد آنها را در موقعیت اقتصادی یا سیاسی برتر ببیند.

فیدان به رژیم صهیونیستی هشدار داد، تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی در کشورهای دیگر، رفاه و امنیت را برای آنها به ارمغان نخواهد آورد.

این در حالی است که «تایمز اسرائیل» پس از تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به قطر فاش کرد، تل‌آویو پیش‌تر اجرای عملیاتی مشابه در خاک ترکیه را به دلیل ملاحظات ناتو به تعویق انداخته و قطر را هدف قرار داده است. با این حال، فشارهای داخلی می‌تواند نتانیاهو را به سمت ریسک درگیری با آنکارا سوق دهد.

همچنین «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از ناکامی در حمله به دوحه با انتشار ویدیویی کشورهای منطقه را به ادامه عملیات ترور رهبران و اعضای حماس در کشورهای میزبان تهدید کرد.

نتانیاهو در حالی این تهدید را مطرح کرد که «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه، حمله به دوحه را «نقض آشکار قوانین بین‌الملل» دانسته و بر حمایت کشورش از «برادران فلسطینی» تأکید کرده است.

گفتنی است، روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستی از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) و در پی تجاوزات به نوار غزه به‌طور جدی تیره شد. آنکارا حریم هوایی خود را به روی پروازهای رژیم صهیونیستی بست و روابط اقتصادی را به دلیل جنایت نسل‌کشی در غزه به میزان قابل توجهی کاهش داد.

«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه نیز در آن زمان اعلام کرده بود که کشورش در برابر اقدامات تل‌آویو ساکت نخواهد ماند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    6 4
    تو اردوغان هم دستیارش
    • IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
      2 1
      جاده صاف کن بنظرم بهتره
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    4 1
    سوریه و یا بهتره بگم حضور ایران در سوریه و البته ستون استواری چون حزب الله در لبنان اولین و آخرین سنگر و سد مقابل توسعه طلبی اسراییل بود. با فداکاری و رشادت مقاومت. اردوغان گمان میکرد با تصرف سوریه ثروت و زمین به دست خواهد آورد و اعراب با حمایتشان فکر میکردند کمر ایران را میشکنند. حالا شما باشید و این غول از چراغ بیرون آمده که به خونتان تشنه است و دیگه سدی هم مقابلش نیست. به ما هم خواهد تاخت که تاخت ولی شما هم حالا وسط بازی هستید.
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    5 0
    خودت هم همراه اسراییلی
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    8 1
    از ترکیه کثیف تر و منافق تر دولتی در جهان نداریم . هنوز روابط سیاسی اقتصادی خود دا با رژیم نجس یهود قطع نکرده هر چند به گفته وزیر بی لیاقت خود ان را محدود کرده
  • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    5 0
    متاسفانه مسلمانان بعضی از کشور فقط یاد گرفتن محکوم کنند و جای تأسف مضاعف این است بعضی از کشورهای عربی این همه باج دادند به آمریکا و سلاح‌های پیشرفته خریدن برای دکور یا پز الکلی دادند پس کی می خواهند برای دشمن کودک کش اسرائیل حمله کنند بی عرضگی بعضی از کشورهای عربی و مسلمان باعث شده نتانیاهو همه جا را بم باران می کند حالا نوبت آسیاب بمباران دامن تک تک کشوری عربی به توسط نتانیاهو می رسد در جلسه کشورهای عربی شورای خلیج فارس تا کنون جرعت نکردن به سمت رژیم کودک کش اسرائیل حتی باد بادک بفرستند تا بماند موشک و جنگنده به بمباران اسراییل بفرستند دست بعضی کشورهای بی خاصیت آمریکا و اسرائیل خواندن می دانند جرعت ندارند جنگ کنند
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    5 0
    شما چرا با کودک کش ها تجارت میکنید
  • DE ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    1 0
    ساچ ا واااو، به چه نکته ی ظریفی اشاره کردی
  • IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    5 0
    فیدان بخواب معلومه هنوز خوابت دم نکشیده!
  • مجتبی IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    3 0
    موقعی سوریه رو دو دستی بهشون دادین باید فکر اینجاشم میکردیم
  • علی IR ۲۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    2 0
    اردغان کثیف خادم اسراییل است....ای کاش کشورهای اسلامی فقط ذره ای از غیرت و شجاعت ملت یمن رو داشتند....الان تاریخ حقارت عربهاست...تا این اندازه عربها تحقیر نشده بودددن....هرچندکه....
  • IR ۲۰:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    2 0
    سقوط بشار اسد.ایران را از میدان خارج..اما ترکیه را به اجبار رودر روی اسراییل. و غرب قرا ر می دهد
  • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    2 0
    شما خودتان همدست رژیممنحوس صهیونیستی هستید. اگر نبودید سوریه را از ایران نمی گرفتید. بعد مثل سگ جلوی صهیونیست ها دم بزنید. چرا در تجاوز 12 روزه به ایران کمک نکردید. متاسفیم براتون . رژیم منحوس صهیونیستی شما نکر خود کرده است فقط حرف می زنید. اقدام کنید این رژیم منخوس نابود کنید.
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    2 0
    قصه سر دراز داره آقای فیدان قدرت اصلی که ایران بود رو همه با حیله وکلک کنار زدین حالا حالا ها باید پس بدین
  • IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۲
    1 0
    جان من!! مطمئنی!!کی از خواب امپراطوری عثمانی ببخشید اردوغانی بیدار میشید جیگر!!!
  • IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۳
    1 0
    این ترکیه تو جلسها را ندید جاسوس اسراعیلهاست ،به غزه خیانت می‌کنه به سوریه خیانت کرد،حالا به کشورهای عربی،فیدان اردغان خود ملت ترکیه فهمیدن که ترکیه به اسراعیل کمک می‌کنه به ظاهر علیه اسراعیل از باطن خرابه
  • IR ۰۷:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۳
    1 1
    وزیر امور خارجه ترکیه تأکید کرد که تل‌آویو به دنبال اجرای «طرح اسرائیل بزرگ» است تو و اون دولت کثیفت زر اضافی نزنید که پادوی غرب و اسراییل خود شمای بی حیثیت هستید. زمانیکه محور مقاومت درگیر جنگ با اسراییل بود. از طریق تروریست های تحریر الشام و جولانی حال بهم زنی که 5 سال قبل از آن باید ریشه کن می شد و شما در ظاهر وساطت کردید که آنها از بین نروند و شما اجازه خودسری به اونها نخواهید داد. اما سر به زنگا اونها رو فعال کردید که سوریه رو از دست محور مقاومت خارج کنه و تحویل اسراییل بده چون اصولا دولت بی کلاس کثیف و فاقد فهم و شعور و معرفت هستید. الان هم اسراییلی که براش نوکری کردید و مثل خودتون بی چشم و روست ، اومده منافع شما رو از بین ببره از خواب پردید؟! در کل همون اسراییل کثیف از شمای نجس بهتره! مایه ننگ مسلمانان که خودشونو رو می خوان به عنوان برادر بزرگتر مسلمانان جا بزنند!!!!
  • IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۶/۲۳
    1 0
    همین صادرات شما ترک ها به اسرائیل یکی از عوامل اصلی تقویت اسرائیل و افزایش جنایت و قتل عام مظلومین غزه توسط این خوک های کثیف صهیونیستی است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس